Jongeren zijn de ouderen van de toekomst

MARIEKE DE VRIES – HUISARTS PUTTEN

“Jongeren zijn de ouderen van de toekomst. Heel veel problemen ontstaan op jonge leeftijd en met de juiste begeleiding bied je dan al hulp.

Huisartsen, jggz, CJG en gemeente werken in een projectgroep samen met raedelijn aan de pilots. Er zijn veel zorgverleners met kennis die zij nog niet goed kwijt kunnen of kunnen delen. De verbinding tussen huisartsen en scholen is bijvoorbeeld nog niet optimaal.

Er zijn veel zorgverleners met kennis die zij nog niet goed kwijt kunnen of kunnen delen. De verbinding tussen huisartsen en scholen is bijvoorbeeld nog niet optimaal. Interne begeleiders van scholen weten nog niet altijd waar ze kunnen aankloppen: ook zij zijn gebaat bij deze pilots. Als je alle krachten bundelt om de zorg direct op de juiste plek te krijgen dan denk ik dat alle partijen hier baat bij hebben: kinderen, jongeren, hun ouders, gezinswerkers, gemeente, huisartsen, scholen en ook de psychologenpraktijken en jggz-instellingen die lange wachttijden hebben.

Raedelijn heeft de druk op de ketel gehouden waardoor we nu kunnen starten met de pilots. Afspraken maken, een project draaiende houden en mensen motiveren, daar is raedelijn goed in. Ook de onderhandelingen met de gemeente hadden we als huisartsen zelf niet zo degelijk kunnen doen. De energie die we er met z’n allen in hebben gestoken wordt nu echt beloond. Dat maakt mij heel enthousiast!”

Krachten combineren en zorg direct op de juiste plek leveren

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden