Zo konden we het bespreekbaar maken

PATRICIA BROOS – PATIËNT

Patricia Broos heeft als patiënt het ‘andere gesprek’ met haar huisarts ervaren:

“Afgelopen jaar heb ik bij de huisarts aangeklopt. Ik had te veel hooi op mijn vork genomen en zat niet lekker in mijn vel. Er werd door de praktijkassistente meteen een dubbel consult ingeroosterd. Ik voelde me serieus genomen. Mijn huisarts voerde een gesprek aan de hand van het Spinnenwebmodel Positieve Gezondheid. Een model om met patiënten te praten over hoe zij zelf hun gezondheid ervaren.

Wat mij aantrekt tot dit model is dat je onderwerpen bespreekt die je normaal gesproken niet gemakkelijk aansnijdt. Denk aan zelfbeeld, zingeving en maatschappelijk participeren. Ik scoorde overal hoog behalve op het punt nachtrust: ik sliep niet goed. Dat ik overwerkt was zag je niet terug in het Spinnenweb, toch ben ik blij dat mijn huisarts deze tool gebruikte. Het voelde als een aangrijpingspunt, als een kader, waardoor we onderwerpen bespreekbaar konden maken.

Ik ben nog steeds zoekend. Wat wil ik weer oppakken als ondernemer of zal ik toch op zoek gaan naar een vaste baan? Misschien wil ik zelf wel met het Spinnenweb aan de slag binnen projecten in de zorg, met zorgverleners zelf bijvoorbeeld. Als je als zorgverlener niet goed voor jezelf zorgt kun je immers ook niet goed voor anderen zorgen.”

Ik had te veel hooi op mijn vork genomen en zat niet lekker in mijn vel

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden