René Speelman
Fysiotherapeut, Praktijk GCM Fysiotherapie

“ER IS STEEDS MEER INZICHT IN DE KLACHT. DAARDOOR KAN IK STEEDS MEER BETER BEGELEIDING, ADVIES EN VOORLICHTING GEVEN”

Lees verder

Het inzicht in de klacht is vele malen groter geworden, waardoor je steeds betere begeleiding, advies, en voorlichting terug kan geven. René Speelman is werkzaam als fysiotherapeut bij GCM Fysiotherapie, en neemt deel aan het traject  ’Betere artrosezorg in Noord-West Utrecht‘.

René Speelman: “Het artrose project is een kwaliteitsslag voor ons geweest. Met hulp van Raedelijn en Zorgbelang hebben we veel meer informatie, kennis en inzicht over het ziektebeeld van artrosepatiënten gekregen. Door het project hebben we ruimte genomen om te luisteren naar de persoonlijke verhalen van artrosepatiënten.

Tijdens de voorstelronde van de eerste vergadering zat een patiënt aan tafel. Op de vraag, wat betekent artrose voor jou? antwoordde hij: ‘artrose is dag in dag uit pijn en beperking’. Hij had tranen in zijn ogen, deze woorden kwamen keihard binnen. Ook de realisatie dat de klachten continu zijn maakte veel indruk. Na de vergadering gaat deze man er ook mee naar huis. Door de fysieke aanwezigheid van patiënten in de vergaderingen, kwamen de zorgvragen echt bij mij binnen. Iedere patiënt is anders en heeft een andere thuissituatie. We zijn nog meer gaan kijken naar de persoonlijke leefomstandigheden.

“Door de fysieke aanwezigheid van patiënten in de vergaderingen, kwamen de zorgvragen echt bij mij binnen.”

In welke omstandigheden woon je, waar loop je dagelijks tegenaan? We werken niet aan de hand van een algemeen trainingsschema maar we stellen de vraag centraal: wat is voor jou nu de grote beperking en hoe kunnen we het voor jou beter maken? Sommige patiënten wonen op de eerste verdieping en hebben problemen met traplopen, terwijl een ander direct in de supermarkt een winkelwagentje pakte om te kunnen steunen bij het lopen. Aan de hand van persoonlijke verhalen stellen we een trainingsschema op, die simpel thuis te oefenen is.

Kortom, het inzicht in de klacht is vele malen groter geworden, waardoor we steeds betere begeleiding, advies, en voorlichting kunnen geven. Van patiënten krijg ik terug te horen dat ze gemotiveerd zijn om de oefeningen ook echt te doen omdat het hun dagelijkse pijn verlicht.”

Petra de Kuiper-Basset (artrosepatiënt), René Speelman (fysiotherapeut), Aviva Nethe (Zorgbelang), delen ieder vanuit eigen perspectief hun kijk op het artroseproject: ‘Betere Artrosezorg in Noordwest Utrecht.’

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden